Coach Fatin di Instagram! #TeamSuriKurus

Selasa, 18 September 2012

Journey to university of life

Bismillah. 


Alhamdulillah, dah sampai Malaysia petang semalam, malam semalam terus gerak balik dari stesen bas kajang ke UMK. pengalaman yang subhanallah, tak reti nak describe macam mana. yang penting, i could feel the difference aku sebelum Herbalife University ngan aku after Herbalife University. i've graduated in university of life! :D

I wish I could upload more pictures, tapi memandangkan wifi yang teramatlah 'laju' maka, upload 1 gambar pun dah rasa macam upload 10 gambar. pehh. so, takpe, yang penting ada gambar aku depan Hong Kong Disneyland. hiks. 

aku bukan anak orang senang at all. especially sekarang yang still belajar, sebelum ni aku hanya berangan nak travel banyak negara after dah keje. keje apa tu tunggu lah lepas grad. sebab we never know apa yang kita nak tu kita akan dapat atau tak (itu namanya stay in comfort zone, and follow with the flow sahaja). university is the place yang mana kita banyak timba ilmu. tapi untuk dapat ilmu tak semestinya kita hanya kena belajar dekat university, hadap buku 24 jam, then belajar untuk dapat result tinggi so that dapat kerja bagus. maybe bukan semua students yang macam tu, tapi i used to be that way. pengalaman pun ilmu. ilmu bukan sekadar dari buku. 

travelling is one of my dream yang mana aku harap aku boleh jadikan hobi. tapi bukan anak orang senang, yang boleh travel pegi mana-mana. sebelum ni, hanya terfikir nak pergi mekah madinah je sebab memikirkan keadaan ekonomi yang tidak memberangsangkan, aku selalu fikir adalah lebih baik kumpul duit pergi umrah haji adalah jauh lebih baik dari travel ke negara-negara lain. padahal bumi Allah ni terlalu luas. lagi banyak kita travel, lagi terbuka minda. semoga kita-kita antara golongan muslim yang berfikir. jangan lah sampai otak tu tidur aje. 

hidup kita ni terlalu singkat sebenarnya. kita tak tau bila kita akan ke alam lain, so sebaiknya guna lah masa kita yang ada ni untuk jadikan berkualiti sepenuhnya. tak kisahlah nak buat Herbalife macam aku atau Herbalifers lain ke, nak buat apa pun, tapi bagi aku at least jangan lah stuck kan hidup hanya dengan hiburan semata. biarlah ada part of hidup kita yang memberi manfaat kepada masyarakat. 

do something good, do something that can make us better. aku tak kata aku bagus sekarang, tapi aku rasa aku improve myself than before. Alhamdulillah i met Herbalife, yang mana sangat buka hati dan minda. i wish i could share everything to everyone of you (peh, ayat macam retis siot), tapi tak tau nak explain macam mana. u've to experience it yourself. insyaAllah will never regret. sebabnya pun, aku sendiri tak pernah imagine yang aku boleh travel ke negara lain, guna duit sendiri yang earn from Herbalife pulak tu, mashaAllah, may Allah bless my journey. our journey. hehe. aku akan share, tapi tunggu line wifi tak sakitkan hati sendiri dulu. broadband please come to me. haha. :P
time kasih sponsor, Amalina Peter dan Abqari Hamid banyak tolong. hehe. 

tanggungjawab yang kian besar, Rabbi yassir wala tuassir. 
semoga memperoleh barakah. 

the biggest problem in your life is YOU. 
Jom sama-sama perbaiki diri, 
jom grow with attitude. 
:)
dengan izin Allah, nothing is impossible. jom doa! 

Selasa, 11 September 2012

Excited

Bismillah.

dah lama tak update rasa macam janggal. hehe. 
aku ta berapa nak cukup masa ni nak tulis banyak-banyak. banyak lagi barang yang belum packing. 
bukan packing nak balik uni ye, tapi NAK PERGI MACAU ngan HONGKONG for Herbalife University! hehe. 
nervous ada excited ada semua ada. 

ok nak mimpi tido best-best kat sini;


okbai. :P