Jumaat, 29 September 2017

Kulit Cantik dengan Herbalife SKIN

 NAK TURUN BERAT DENGAN HERBALIFE? 

Boleh Whatsapp terus ke 0193709753 Coach Fatin. 


NAK KULIT SIHAT DAN TAHU LEBIH DETAIL? 

Boleh teruskan baca post ni. :)


Trend rakyat Malaysia sekarang semua orang nak putihkan kulit. Dari kulit sawo matang, nak putihkan kulit. Tapi, tahukah anda kulit yang sihat bukan semestinya mesti berkulit putih? Tapi kulit yang sihat bermakna kulit yang bebas jerawat, glowing & texture yang baik, tidak kira warna kulit putih, sawo matang atau gelap sekalipun. So, apapun warna kulit anda, LOVE your skin!! :)

Kulit kita tak sama.
Ada yang kulit berminyak, ada yang kulit kering, ada yang kulit bermasalah, ada yang kulit normal, dan banyak lagi. Apa pun, sebelum anda cuba apa-apa skin care atau apa-apa kaedah nak kulit sihat sekalipun, kenali kulit anda. Elakkan simply guna sebab ikut-ikut kawan. Apapun, you know your skin & yourself better, so pilih dengan betul k.

Sebelum saya kongsikan tips dan produk untuk kulit sihat dengan Herbalife, saya share pengalaman saya Kulit Sihat dengan Herbalife dulu ya :)

Kulit Sihat Dengan Herbalife


Seumur hidup saya selama 27 tahun (alamak kantoi umur HAHAH), hujung tahun 2016 adalah pengalaman kulit saya paling teruk dalam hidup. Semuanya bermula bila kulit saya sensitif menggunakan kosmetik (bb cream). Saya taktau orang lain, tapi waktu saya guna cream tu, kulit saya mula gatal. Sangka saya cleansing kot (HAHAH tang mana tah tetiba nak cleansing). So gigih la saya konsisten pakai selama sebulan. Bila stop je, terus jerawat tumbuh bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan.

Sedih.
Stress.
Takde keyakinan diri.
Marah diri sendiri.
Malu sampai taknak jumpa orang.
Benci sampai tak sanggup nak tengok muka sendiri kat cermin tau.
Sampai macam tu sekali waktu tu. Kesian kat diri sendiri. Tapi tu lah kan, sebab 1st time kena. Jerawat tu bukan takat tumbuh je, tapi dalam masa yang sama sakit jugak (berdenyut tau!)

Alhamdulillah stress tu tak lama. Kulit saya improve sepenuhnya dengan Herbalife, guna both Herbalife inner nutrition & Herbalife SKIN. Syukur Allah bagi kekuatan untuk saya lalui ujian ni. Bila toleh balik dari awal kulit saya breakout teruk, sampai lah hari ni, banyak sangat saya belajar. Kulit saya masih belum improve sepenuhnya. Sekarang fokus saya untuk hilangkan parut. Doakan saya sama, ya.

Kiri waktu akhir tahun lepas. Kanan minggu lepas.

Version close up. ALHAMDULILLAH.

Kulit saya sebelum breakout. Hehe semoga lebih baik dari dlu hendaknya.

Tips Saya Improve Kulit dengan Herbalife

1. Minum air secukupnya

Yang ni penting sangat sebenarnya. Saya konsisten minum air kosong dalam lingkungan 4-6L setiap hari. Dan dalam masa yang sama saya elakkan minuman manis. Haaa part minum air kosong ni bukan nak kurus je perlu minum air masak secukupnya, nak kulit sihat, nak tubuh lebih sihat pun kena minum air kosong secukupnya tau.

70% dari badan kita perlukan air. So jangan ragu untuk minum air kosong secukupnya. Yang perlu takutkan minum air berlebihan adalah air manis & berkarbonat. Tu baru betul bahaya!

2. Makan dengan sihat & seimbang

Apa yang kita makan, membentuk tubuh badan kita. Kalau kita banyak makan makanan proses, maka badan kita pun tak sihat. Bukan je efek berat badan yang akan jadi makin bertambah, tapi jugak kesihatan kita secara menyeluruh. Kita makan untuk penuhi keperluan nutrisi pada badan kita. So, makan dengan sihat, anda akan terkejut dengan hasilnya!

3. Saya double intake pengambilan Herbalife saya

Untuk pengetahuan, saya improve kulit saya, alhamdulillah sepenuhnya dengan produk Herbalife. Saya minum shake lebih banyak dari biasa, saya makan dengan sihat & saya pakai Herbalife SKIN double dari biasa. Hehe memang puas hati. Dan jimatkan jugak! :D

4. Saya elakkan makanan proses dan gula!

Gula ni bahaya tau & boleh sebabkan kita ketagih nak gula sepanjang masa. Rasa nak makan/minum manis jeee. Padahal tak lapar pun. Tapi cuba anda stop pengambilan gula & makanan proses, mesti terkejut!


Ok berikut antara tips & apa yang saya amalkan sepanjang saya improve keadaan kulit saya. Alhamdulillah snanye atas izin Allah juga.

Ada yang tanya saya, Herbalife ada produk skin care jugak ke? ADA! Herbalife ada HERBALIFE SKIN!
Herbalife SKIN tu apa? Apa istimewanya Herbalife SKIN ni?


HERBALIFE SKIN. Solusi Kulit Sihat. 


Bila dengar je nama Herbalife SKIN, apa yang anda perlu tahu & ingat adalah;

- Bebas Paraben & Sulfat
- Diuji secara klinikal
- Hasil dalam 7 hari (maksudnya anda boleh mula dapat progress dalam tempoh ni)
- Solusi kulit sihat untuk semua jenis kulit
- Selamat, sihat & ada penggunaan khusus untuk siang dan malam.
- Diuji oleh dermatologist. 

Herbalife Soothing Aloe Cleanser



Pembersih lembut ini menjadikan kulit anda putih mulus, lembut dan bersih.

  • Pembersih berasaskan Aloe vera dengan haruman segar dan lembut. Sesuai untuk kulit normal dan kering
  • Busa bak sutera yang lembut menanggalkan minyak berlebihan, kotoran dan mekap nipis dari kulit tanpa iritasi.
  • Aloe vera melembut dan melembapkan kulit.
  • Bebas paraben. Bebas sulfat. Diuji pakar dermatologi.

Herbalife Polishing Citrus Cleanser 



Microbead mencuci dengan mendalam untuk menyegarkan kulit anda menjadikan ia nampak sihat berseri.
  • Pembersih haruman segar dengan bayangan oren segar dan limau gedang. Sesuai untuk kulit normal dan berminyak.
  • Diuji secara klinikal untuk mengurangkan sebum yang dihasilkan oleh kulit selepas sekali penggunaan sahaja.*
  • Formula gel ringan dengan microbead yang mentenagakan.
  • Membuatkan kulit anda berasa segar yang menakjubkan.
  • Bebas paraben. Bebas sulfat. Diuji pakar dermatologi. 
*Diuji atas subjek, mengukur tahap sebum sejurus selepas dipakai.
100% subjek menunjukkan kekurangan sebum pada permukaan kulit selepas sekali digunakan.



Energizing Herbal Toner



Toner wajah dengan infusi aloe vera dan bebas alkohol berharuman sitrus Mandarin menyediakan penghidratan kepada kulit anda dan menyegarkan kulit yang nampak tidak bermaya.
  • Panduan penggunaan waktu AM/PM membantu menyediakan kulit anda untuk dengan lebih baik menyerap serum, pelembap siang atau waktu malam bagi memberikan hasil maksimum.
  • Merapikan kulit anda dengan lembut.
  • Kulit anda akan berasa segar dan bersih tanpa kekeringan atau terasa mencucuk.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Bebas paraben. Diuji pakar dermatologi.

 

Line Minimizing Serum




Serum pelbagai fungsi ini membantu mengurangkan tanda-tanda jelas penuaan*.

  • Panduan penggunaan waktu AM/PM membantu memaksimumkan hasil anda.
  • Mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan.
  • Ujian klinikal menunjukkan pembaikan yang memberangsangkan dari segi kelembutan, kelicinan, seri, kecahayaan dan kecerahan kulit dalam hanya tujuh hari.*
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Bebas paraben. Diuji pakar dermatologi.
 *Diuji atas subjek untuk kelicinan, kelembutan, kecahayaan, seri dan kecerahan yang diukur dengan penggredan pakar visual pada selang dua, empat dan tujuh hari. 100% subjek menunjukkan pembaikan dalam kelima-lima aspek selama tujuh hari.

Daily Glow Moisturizer

 Losen menghidrat serba guna dengan sifat yang mencerahkan untuk memberikan wajah anda pencahayaan yang sihat. Kulit nampak berseri, walaupun tanpa mekap.
  • Diuji secara klinikal untuk menunjukkan kulit yang nampak lebih bercahaya dan berasa lebih lembut dan licin dalam hanya tujuh hari.†
  • Dibuktikan secara kinikal menggandakan kelembapan kulit selama lapan jam.‡
  • Produk ini sesuai untuk mana-mana acara di mana anda mahukan kulit yang nampak segar dan lembut bak sutera atau di ketika anda hanya memerlukan kelembapan ringan.
  • Sangat sesuai untuk lelaki dan perempuan dan sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Bebas paraben. Diuji pakar dermatologi.
*Untuk melengkapkan rutin harian anda dan menyediakan perlindungan UVA/UVB daripada pendedahan biasa kepada sinaran matahari, pilihlah Skin Activator® Day Lotion SPF 15. Juga, gunakan Herbalife SKIN SPF 30 yang bakal diperkenalkan!
†Diuji atas subjek yang diukur dengan penggredan oleh pakar visual mengikut selang dua, empat dan tujuh hari. 96% daripada subjek menunjukkan pembaikan sepanjang tujuh hari dari segi kelicinan, kelembutan, kecahayaan dan seri. 93% menunjukkan pembaikan sepanjang tujuh hari dari segi kecerahan.
 
‡‡Diuji atas subjek, mengukur kelembapan kulit pada selang lapan jam. 100% daripada kulit subjek menunjukkan tahap kelembapan yang berganda dari garis dasar selepas lapan jam.


Protective Moisturizer SPA/PA+++



Pelembap yang membelai kulit agar licin dan lembut di samping menawarkan spectrum perlindungan UVA/UVB yang luas terhadap sinaran suria yang membahayakan.
  • Mengandungi aloe yang melembapkan kulit.
  • Dirumus untuk melicinkan dan melembutkan kulit.
  • Membantu menghalang selaran matahari*.
  • Tiada penambahan paraben.
  • Diuji oleh pakar dermatologi.
*Bila digunakan mengikut arahan pada label & disapu setiap hari.

 

Herbalife Firming Eye Gel 

 
Membantu memperbaiki penampilan kawasan mata yang sensitif dengan meningkatkan keanjalan kulit anda.*
  • Membantu memperbaiki penampilan kepejalan di kawasan mata.*
  • Mengandungi ekstrak timun yang menyegarkan.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Bebas paraben. Diuji pakar dermatologi.
*Diuji atas subjek untuk kepejalan dan keanjalan diukur oleh pakar visual pada selang tujuh hari dan 42 hari. Dalam 85% subjek, pembaikan dilihat dalam kepejalan/keanjalan pada kulit di bawah mata dalam 42 hari.

Herbalife Hydrating Eye Cream



Mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan di sekeliling mata, kawasan yang mempunyai jumlah kelenjar peluh dan minyak yang lebih rendah, menjadikan ia mudah mengalami penyahhidratan.
  • Diuji secara klinikal untuk menunjukkan peningkatan ketara dalam kelembapan kulit selama lapan jam.*
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Bebas paraben. Diuji pakar dermatologi.
*Diuji atas subjek, mengukur kelembapan kulit pada selang lapan jam. 100% daripada kulit subjek menunjukkan tahap kelembapan yang secara ketaranya lebih tinggi dari garis dasar selepas lapan jam.


Instant Reveal Berry Scrub


 
Lulur yang kaya dengan unsur antioksidan menggunakan biji beri untuk pengelupasan, yang membantu mendapatkan kulit yang lembut dan licin.
  • Menyerlahkan kulit yang lebih sihat.
  • Haruman yang segar dan berbau buah menghidupkan deria.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Bebas paraben. Bebas sulfat. Diuji pakar dermatologi.

Purifying Mint Clay Mask



Pupur tanah liat yang kaya dan berkrim ini memberi kesan tanah liat bentonit yang menyerap dan memberikan kesan segar untuk menanggalkan kotoran dan menyerap minyak berlebihan.
  • Diuji secara klinikal boleh memperbaiki penampilan liang pori selepas hanya satu kali digunakan.
  • Bayangan spearmint dan rosemary meningkatkan deria sambil menjadikan kulit anda lebih lembut dan licin.
  • Menyediakan kulit untuk menyerap serum dan pelembap kulit dengan lebih baik.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Bebas paraben. Diuji pakar dermatologi.


Replenishing Night Cream


 
Krim yang kaya dan mewah ini membantu menyampaikan kelembapan yang sangat diperlukan oleh kulit pada waktu malam. Penghidratan jangka panjang memberikan anda kulit yang lebih lembut dan licin sebaik sahaja bangun dari tidur.
  • Diuji secara klinikal untuk menunjukkan kulit yang nampak lebih licin dan lebih lembut dalam hanya tujuh hari.*
  • Menunjukkan pembaikan pada kulit wajah dan kecerahan dalam hanya satu minggu.*
  • Diuji secara klinikal untuk menunjukkan kelembapan kulit bertambah dua kali ganda selama lapan jam.†
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Bebas paraben. Diuji pakar dermatologi.

 
  

Ingin Kulit Sihat dengan Herbalife?


Asasnya sepanjang saya improve kulit saya, saya konsisten penggunaan hampir kesemua produk Herbalife SKIN yang saya sebutkan di atas. Cuma kalau culas sikit pun tang Eye Gel & Eye Cream tu la :D

Dalam banyak-banyak, produk yang paling saya suka adalah: 
Citrus Cleanser (sebab kulit saya berminyak), night cream, moiturizer, masker & scrub. Suka sangat! So anda boleh try sekarang dan rasai sendiri perbezaannya! 

Jangan malu jangan segan untuk whatsapp saya dan tanya berkenaan pakej Harga Herbalife SKIN.
Harga Herbalife SKIN ada banyak pakej, bersesuain dengan budget anda. Yang pasti Harga Herbalife SKIN ni murah, jimat & cantikkan kulit tau!


Kulit Sihat Dengan Herbalife SKIN

Program Kurus 30 Hari 


Herbalife Coach

Coach Fatin 

Whatsapp: 0193709753

Instagram: @fatinsyaibrahim_hlf


Klik sini tentang Beli Herbalife Online

Klik sini tentang Turun Berat dengan Herbalife

Klik sini tentang Testimoni Terkini Herbalife  

Tiada ulasan: